Alone again...
Vanmorgen vroeg om 3 uur zijn Dave, Meg en Stephanie met 2 paarden op weg gegaan naar Vermont. Nadat ik ze kort heb uitgezwaaid omdat ik kwam kijken waarom de honden zo'n herrie maakten (ze zouden namelijk om 2 uur al weggaan), gauw weer mn bed ingedoken vergezeld door de 2 Jack Russels die ook graag verder wilden slapen. Een paar uur later toch echt eruit om aan de dagelijkse bezigheden te beginnen.
Eerst de 3 3-jarige paarden in de stapmolen gegooid, toen Melody gevangen om in the ring dressuur te rijden. Ze was echt geweldig! Super moves, en goed gefocussed, zeker voor zo'n groen paard als zij. Halverwege de rit even langs de stapmolen gereden om hem de andere kant op te zetten en toen weer lekker verder. Toen ik klaar was met rijden waren de stappers ook zo'n beetje klaar, dus kon ik mooi gelijk hun eruit halen.
Terwijl de paarden in de stapmolen liepen had ik al gezien dat Rabi, een 3 jarig vosje niet veel zin had en af en toe met haar kont tegen het hekwerk achterhaar liep. Maar zodra ik haar naam riep begon ze er weer een eind voor te lopen, dus ik dacht niet dat er echt een probleem was. En aangezien ze gewend zijn om in de stapmolen te lopen, en ik tegelijk aan het rijden was, heb ik er verder ook niet veel op gelet... Maar toen ik haar eruit haalde en voor een borstelbeurt naar binnen haalde, zag ik dat ze haar hele staart kapot had geschuurd tegen dat hekwerk!!! Aan de zijkant van haar staartwortel zitten 2 flinke schaven en in het midden van haar staartwortel mist een stuk haar ter grootte van een handpalm wat ook flink open geschuurd was. Oh shit!!! Ik heb het gelijk schoongemaakt en met creme dik ingesmeerd, en hoop dat het er gauw beter uit gaat zien. Het zal echter wel een behoorlijke tijd gaan duren voordat dat haar weer een beetje terug komt en haar staart er dus weer normaal uit ziet. Gelukkig wordt ze op het moment nog niet bereden en komt nog helemaal niet van het terrein af. Ze hoeft dus geen races te lopen met een staart zoals die, maar voel ik me er behoorlijk schuldig over.
Nadat haar weer in de wei heb gegooid en een borstel over de anderen heb gehaald ben ik Cadie in the ring gaan rijden. Zij is een koppig klein paardje en vandaag in een extra koppige bui. Zodra je met haar in discussie gaat en terugvecht wordt het alleen maar erger en stuiter je de halve wei door. Met geduld is ze er echter meestal gauw overheen en doet ze wat je van haar vraagt. Ze was echter vandaag in zo'n gigantisch koppige bui dat het geduld echt uit mn tenen moest komen, maar uiteindelijk hebben we toch een best leuk ritje gemaakt.
's middags heerlijk in het zonnetje een boekje gelezen. Het is hier nu volgens de thermometer 93 F, wat zo ongeveer 33 graden celcius is. Toen ik wat oververhit begon te raken even naar binnen om te kijken of het thuisfront online was. Met mn moederskype uitgevogeld en gezellig bijgekletst.Daarna Rabi's staart opnieuw ingesmeerd, het ziet er nu al een stuk beter uit (iig als jedat haarloze gat even vergeet, de wonden zijn echter al een stuk minder vurig). Toen een maaltje gekookt en filmpje gekeken. Ze hebben hier een stuk of 20 filmkanalen, dus altijd wel wat leuks om te zien. Vanavond vroeg naar bed, want morgen een behoorlijk volle dag!
hey moniqeu
hele leuke verhalen, en een hoop te beleven daar.
leuk dat je het zo bij houd.
heel veel plezier nog daar en we missen je!
liefs de knolletjes