Oog in oog
Vanmorgen toen ik mijn ogen open deed lag ik oog in oog met een teek! AAAAAAARGHHHHH!!! Over nachtmerries gesproken! Één van de Jack Russels (Hellen) had een teek over zich heen lopen. Aangezien het beest rondliep, heb ik de slapende Hellen gelijk bij haar nekvel gegrepen (die het daar bepaald niet mee eens was en hard begon te grommen) om de teek in de gaten te kunnen houden en naar de badkamer gebracht. Daar de teek een waardige flush begravenis gegeven.
Nadat dit avontuur achter de rug was kon de dag nu echt beginnen. Vandaag een drukke dag voor de boeg, dus gelijk maar aan de slag. Ik had de 2 dames (Cadie en Melody) voor ringwork op het programma staan, afgewisseld met de 2 heren (Troy en Harmony) ieder 10 mile (= 16 km) door het bos. Doordat het nog steeds benauwd is stikt het hier van de vliegen, die zowel mij als de paarden erg aantrekkelijk lijken te vinden.
Het is hier ook nog steeds heerlijk weer, zo'n 25 graden, dus had ik me 's ochtends netjes ingemeerd. Maar door het gekriebel van die vliegen, bleef ik maar over mn rug wrijven. Wat nu heeft geresulteerd in een erg mooi zomers verbrand patroon van striemen en strepen op mn rug.
's avonds lekker 2 hamburgertjes gebakken. Had laat gelunched omdat het anders zo klotst tijdens het paardrijden, dus hoefde ik ook niet zo uitgebreid te koken 's avonds. (dat heet nou Monique logica). Daarna afgewacht of ik nog wat van Meg zou horen, wantzij en Stephanie hebben hun ride vandaag... Spannend! Ondertussen mn boek gelezen, ben echt verslaafd. Tis het 1e deel van de boeken van de nar van Robin Hobb en tis echt weer een geweldig boek! Terwijl ik argeloos Brewie de Golden zat te aaien, bleek hij ineens de grootste teek die ik ooit had gezien op zn oor te hebben. Mijn dag kan niet meer stuk!
Uiteindelijk om een uurtje of 1 na nog niets gehoord te hebben toch maar gaan slapen. Na een zeer grondige inspectie van zowel bed als honden!
Je begint al een echte tekenkenner te worden ;-)
Wat heb je met die giga teek gedaan? Ook geflushed?
Of hou je 'm als huisdier?
Ah man al die teken! Ik krijg er de kriebels van! Maar een Robin Hobje kan veel dingen goedmaken ;)
Geniet ervan!
Kus
Wat je zegt Suusie! Gelukkig zijn het geen malariateken!
Tenminste, dat denk ik..