Philly deel 2

Vandaag voor de 2e keer met Stephanie naar Philadelphia geweest. Om half 8 kwamen we in de stad aan. Daar zijn we op een terrasje een bakkie wezen doen en tegelijk hebben we uitgezocht wat de route voor vandaag ging worden. We hadden een erg mooie kaart opgepikt in dit restaurantje en hierop stond een mooie route die we wilden volgen. Later kwamen we erachter dat we een busroute volgden, maar we hebben de hele route toch in een dag afgelegd!

Daarna kaartjes opgehaald voor de Independence Hall tour. We dachten eigenlijk dat we hier de declaration of independence zouden zien die hier is getekend. Deze wordt echter in Washington bewaard, dus helaas kregen we alleen een ingelijste kopie te zien. We hebben wel de kamer gezien waar deze werd getekend, maar alles zag er eigenlijk vrij nieuw en pas geverfd uit, dus dat was een beetje een tegenvaller.

Daarna via Washington square (waar je middenin de stad zelfs eekhoorntjes ziet) en Society Hill (prachtige huizen buurt) naar South street. Een erg gezellig straatje vol met grappige kleine winkeltjes. Hier hebben we een soort Swirl gehaald, een ijsje in welke smaak je maar wilde door elkaar, met keus uit 8 soorten fruit en een stuk of 10 soorten chocola, koekjes en caramel. Je kon zoveel door elkaar gooien als je maar wilde (zie foto), en betaalde per gewicht.

Vervolgens zijn we langs de Delaware River naar Elfreth's alley gelopen, een klein en verschrikkelijk europees aandoend steegje dat door de Ieren is gebouwd. Vervolgens hebben we Franklin opgezocht op zijn begraafplaats, waar ook een bezoek aan de oom van de stichter van Heineken niet kon ontbreken.

Onderhand begonnen we aardig trek te krijgen, dus op weg naar deReading terminal marketom iets te eten. Onderweg kwamen we langs China Town, wat we natuurlijk ook niet over konden slaan. Het ruikt hier echt naar China (of wat ik me daarvan voorstel) en zelfs de straatnamen zijn in het chinees vertaald! Na wat grappige kleine chinese winkeltjes op zoek naar een lekkere lunch in de market. Dit is een gigantisch grote hal vol met allerlei voedselkraampjes en zelfs een oernederlandse kraam waar ze stamppot verkopen. We zijn echter uiteindelijk toch voor de Sushi gezwicht en hebben bergen gedroogd fruit gekocht. Smullen!

Vervolgens op weg naar het Mütter museum, een museum vol met allerlei rariteiten en vreemde ziekten. Onderweg kwamen we langs het hardrock café en hier moesten we natuurlijk even naar binnen! Hier heb ik een gaaf shirt gekocht, en natuurlijk moest er na een rondje door de zaak te hebben gelopen ook een drankje aan de bar worden gedaan. Aangezien we beiden zin in Sangria hadden, besloten we een kan te delen. Dit bleek iets meer te zijn dan verwacht, dus hebben we het museum maar geschrapt en hebben we de rest van de middag aan de Sangria gezeten in het Hardrock café. Errug gezellig!

Daarna Meg opgezocht en de trein naar huis gepakt. Hier hebben we zelf pizza gemaakt en hierbij zelfs het deeg met de broodmachine vers gemaakt, heerlijk! Vervolgens Stephanie helpen inpakken, want die pakt vannacht helaas het vliegtuig terug naar Oregon. Ik zal haar zeker gaan missen, want we hebben een heerlijke tijd samen gehad! Maar de komende dagen zijn volgeboekt met paardrijden, wedstrijden en mn ouders arriveren komend weekend in de USA, dus zat leuke dingen in het vooruitzicht!!!