De dag na de ride

Vanmorgen vroeg om 7 uur opgestaan om Rev klaar te maken voor de Best Conditioned. We besloten dat ik met Cadie in de buurt zou staan om haar te kalmeren, en zodra Rev aan de beurt was zou ik weglopen zodat ze met de trot-out (het op en neer en in een cirkel draven) ook op de terugweg er nog goed zou uitzien en niet naar Cadie zou trekken. Cadie was een regelrechte ramp en hinnikte en danste op en neer. Toch bleek dit op de een of andere manier een kalmerende invloed op Rev te hebben. Zodra het Rev's beurt was bracht ik Cadie snel terug om op tijd terug te zijn om de trot-out te kunnen zien. Achteraf hoorde ik dat zodra ik wegliep Rev's hartslag tot 84 steeg, *zucht, merries!*

De Trot-out zag er super uit, en gelijk erna rende Meg richting trailer. Ik erachteraan, bleek dat ze Cadie terugwilden om Rev te kalmeren. Met Cadie in de buurt daalde Rev's hartslag na het draven tot 42! Ondertussen had ik echter m'n handen vol aan dat kleine ding, dat zoveel energieoverschot had dat ze steeds hoger begon te steigeren en ronddansen. Dat wordt nog wat zondag in mijn eigen ride ;)

Tijdens de BC werden er 5 van de 10 paarden uit de top 10 geshowed. De anderen zagen er blijkbaar niet goed genoeg uit om kans te maken, dus probeerden de eigenaren het niet eens. Er was 1 grijze die er ook erg goed uitzag. De rest was een zooitje, er liep zelfs 1 paard bij die kreupel was en eentje die niet wilde draven. Lijkt mij dat je dat ff checkt voordat je je paard voor zoiets aanbied, maarja sommige mensen...

Na de BC gingen wij op weg naar lake Huron, dat het grootste zoetwaterstrand van de wereld heeft. We zijn even het water in en uitgerend, wat foto's gemaakt en toen op weg naar de 'magnetic hill'. Dit is een heuvel die je afrijdt, maar zodra je op 1 mile afstand van het begin van de heuvel stopt, wordt je auto achterwaards de heuvel opgetrokken!!! Meg en ik waren aardig onder de indruk, Dave kon maar niet begrijpen dat wij zo achterlijk waren om er in te trappen! De heuvel liep volgens hem namelijk heuvelop, en er was een deuk in het midden waardoor het leeeeeek alsof we heuvel af redden. Maar eigenlijk reden we dus heuvel op en is het logisch dat je achteruit zakt als je stilstaat. Meg en ik waren niet overtuigd door zn uitleg, maar we hebben wel veel lol gehad! Het uitzicht is hier prachtig!

Terug in het kamp ging Meg een internetspot zoeken omdat ze wat dingen voor werk moest doen en ik ging even langs bij Jeff en Evette. Daar zaten ze al lekker aan de rum-cola, goed begin van de middag! Aan het eind van de middag de paarden gestapt en op naar het avondeten met de awards uitrijking erna.

Meg is 5e geworden in haar klasse. Helaas heeft een ander paard de BC gewonnen, al vonden veel mensen dat Rev er beter uitzag. 's avonds uiteraard weer lekker naar het kampvuur. Daar sprak ik een man die 62 is en 5 jaar geleden begonnen is in deze sport, echt tof! Vandaag was ook de ride 'n' tie, een wedstrijd waarbij er 2 mensen en 1 paard een team vormen. Een begint als renner en 1 als ruiter. De ruiter gaat vooruit en bindt het paard ergens aan een boom. Dan gaat hij rennen. Ondertussen komt de 2e persoon bij het paard en springt op het paard en rijdt de andere persoon voorbij en bindt het paard weer vast, enz. Lijkt me erg gaaf om een keer te doen! Bij de kampioenschappen vorig jaar waren er 2 mannen die ver voor de rest finishden, bij de finish keken ze elkaar aan en zeiden: 'ik dacht dat jij het paard had', konden ze weer terug om het paard te halen, haha. Om een uurtje of half 2 verliet ik het kampvuur, want morgen weer om 5 uur op!

Niki

Hey muhniek!!

Wat een paardenverhalen zeg! Zo te horen heb je het erg naar je zin. Ik wil je alvast heel veel succes wensen met je eigen ride op zondag en in de tussentijd veel plezier in het kamp! XX

Sarrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tering de pering Mniek, slaap je wel genoeg? Elke dag om half 2 naar bed en om 7 uur of eerder eruit? Hahaha, je hebt vakantie hè. ;)

oma

wow