Salamanca, NEW YORK & Niagara Falls, ONTARIO, CANADA
Vanmorgen heerlijk ontbeten met warme wafels in het hotel. Daarna op weg naar Salamanca, een stadje in een gebied dat nog steeds van de Indianen is, en waar non-natives alleen mogen huren. De weg naar Salamanca bracht ons dwars door de staat New York, een prachtige rit door een bos- en heuvelrijk gebied.
Aangekomen in Salamanca brachten we eerst een bezoek aan het Seneca-Iroquois National Museum. Hier werd de geschiedenis en cultuur van de Seneca Nation of Indians uitvoerig beschreven. Na een tijd in het museum rondgesnuffeld te hebben wilden we toch ook wel graag 'echte Indianen' zien. Op naar buiten dus! We hebben verschillende stadjes in de omgeving bezocht, maar ze zagen er echter niet anders uit dan het gemiddelde New Yorkse stadje. Een beetje een tegenvaller dus....
Na deze culturele ochtend gingen we op weg naar Canada. Volgens mij heb ik nog nooit eerder een land binnen een week 2 keer bezocht! Onderweg nog gezellig wat gedronken in een kroegje in NY. De kroegbazin was een erg gezellige vrouw en vertelde ons dat er vanavond een goede band in haar kroeg zou optreden. Helaas willen we vandaag toch echt verder reizen, maar wie komen we hier weer langs op de weg naar Boston?! Uiteindelijk kregen we zelfs een rondje van het huis!
Een uurtje later kwamen we dan aan bij ons hotel in Niagara Falls. We hadden tijdens het boeken wat problemen met internet en de batterij van de laptop, maar uiteindelijk is alles blijkbaartoch gelukt. Het is een eenvoudig hotel, maar wél met 3 queens size bedden, heerlijk languit slapen vanavond dus!
's Avonds bij een Italiaan in de stad lekker pasta/pizza gegeten en ons eerste Canadese biertje gedronken. Daarna dan eindelijkop weg naar de Falls! Vanaf de grens waren de stoomwolken al te zien, ben dus erg benieuwd hoe ze er van dichterbij uitzien! De weg naar de watervallen liep dwars door het stadje heen, langs talloze verlichtte neonreclames (het is hier vrij toeristisch).Maar toen kwamen we dan uiteindelijk aan bij dé Niagara Falls!Omdat het donker is zijn ze prachtig verlicht, echt een indrukwekkend gezicht! Na een tijdvan de watervallen genoten te hebben, en met alledrie de camera's geprobeerd te hebben om dit watergeweld vastte leggen, werd het toch tijd om weer richting hotel terug te keren. Onderweg nog hier en daar een boetiekje ingedoken, maar toen toch vrij snel weer teruggekeerd. Morgengaan we nog een keer naar de Falls in daglicht, ben erg benieuwd hoe ze er dan uitzien! En daarna op weg naar Toronto. Een mooi programma voor de boeg dus!
Monique!!
Zo leuk om al die verhalen te lezen :D! Vooral je rit waarbij je derde bent geworden, echt vet goed! Geniet er nog even van allemaal, want straks moet je weer saai studeren ;)
Kus!!